Кольо Колев: Недволството в България ще продължава да расте

Кольо Колев: Недволството в България ще продължава да расте
За оставката на Симеон Дянков, Колев коментира, че "разбира се, премиерът решава нещата". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Част от въпросите към Борисов биха били такива, на които той не може да отговори, а именно какво става с тези сметки за парно и за ток, които са в момента и които взривиха недоволството, заяви социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.

"Какво ще стане със следващите сметки, на които вече им идва времето, ако ще и с по-следващите. Тези сметки са резултат от позволената от ДКЕВР методика за ценообразуване, тоест сметките са продукт на липса на контрол и перспективно мислене в ДКЕВР, добави Колев. Според него това е големият проблем. "Сега ще се мъчат да правят някакви гримирания, някакви пудри, някаква демонстративност, но си остава фактът, че ГЕРБ набута хората в тази ситуация", подчерта социологът за БГНЕС.

За оставката на Симеон Дянков, Колев коментира, че "разбира се, премиерът решава нещата".

Според Колев, въпросът е дали оставката е поискана от премиера или е дадена от Дянков.

"Аз не се радвам, въпреки че мнозина бяха доволни, че Дянков се маха. Аз не се чувствам много спокоен от тази оставка. Дянков с всичките му личностни и професионални недостатъци, беше един от малкото хора, които можеха да се опънат на премиера да развърже държавната кесия. В този смисъл да набута страната в едни ангажименти, които след това щяха да тежат като воденичен камък над българското общество. Страхувам се, че с оставката на Дянков се маха последната преграда пред волунтаризма на премиера, чието основно желание не е да мисли държавнически и в перспектива, а да се хареса на хората тук и сега. Това е доста опасно", подчерта Колев.

#"Медиана" #Кольо Колев #протести #Симеон Дянков #високи сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"