Хиляди недоволни обсадиха Народното събрание

Хиляди недоволни обсадиха Народното събрание
Вече има вече един арестуван на протеста в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цариградско шосе вече е освободено, протестиращите са пред парламента, предаде  БГНЕС.

Парламентът е обграден от източната част от няколко хиляди души. Има вече един арестуван на протеста в столицата.

Жандармерията води младо момче под възгласите на протестиращите: "Боклуци, боклуци". Арестуваният се казва Добри Проданов на 29 години. Служител на жандармерията каза, че е станал масов бой пред парламента между протестиращите, но те отричат тази информация. Никой не е видял да има бой сред протестиращите. След намесата на гражданите, които обясняваха на жандармеристите "Пуснете го, той е един от вас", Проданов бе освободен.

По-рано хиляди протестиращи срещу монополите затвориха Орлов мост в столицата, искайки оставка на правителството.

С мощни възгласи те скандираха: "Бойко, отивай си", "Дянков си отиде, Бойко е наред". 80% от протестиращите са млади хора между 25 и 30 годишни, граждани и представители на НПО. Едно момиче бе закачило на плаката си отпред призив с лика на Дякона, на който са изписани неговите думи: "Без революция сме загубени во веки веков" и "Дела трябват, а не думи".

Протестирам против цялата безотговорност, която се случва у нас през последните 20 години. За младите няма средства, реализация в България, казва младото момиче. Ето това са мои колеги от Института по полимери към БАН, посочва момичето двама нейни колеги - момче и момиче и ни съобщава, че те са със заплати от по 300 лева. "За какво говорим? За младите хора нямат бъдеще тук. Но момичето отрича, че има намерението да си стегне куфарите и да замине извън България, защото казва тя, България е нашата родина.

#Народно събрание #протест #високи сметки за ток #София #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »