България се надигна, предизборната война започна

България се надигна, предизборната война започна
A A+ A++ A

"Попарата не може да експлодира" е фраза, която много хора в нашите географски ширини използват, за да опишат примиренческата си психика.

Но в неделя България се надигна. Десетки хиляди българи излязоха на протест по улиците на страната, една от най-големите прояви на недоволство през последните години.

Голяма част от българите чувстват живота си толкова мизерен, колкото по време на тежката икономическа и банкова криза през 1996-1997 г, според социологическите проучвания.

Тогава зимата бе размирна, белязана от масови улични протести, след като банковата система на страната се разби на парчета и главозамайващата инфлация изяде спестяванията на  хората.

Тази година зимата също е размирна, макар и белязана от не толкова масови улични протести, зад които прозира и сянката на опозицията. Едно нещо е повече от ясно - предизборната война започна и тя обещава да е нестандартна, ултраинтересна и безмилостно жестока.

До лятото на Борисов може да му се наложи - за първи път в политическата му кариера – да свикне с гледката на протестиращи и гневни хора.

Също за първи път в така наречената демократична история на България на хоризонта няма нов месия.

Но кой знае до кога? Месиите в България винаги са се раждали и сучeли от народния гняв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"