Прокуратурата погна Ангел Семерджиев

Прокуратурата погна Ангел Семерджиев
Национална агенция за приходите, съвместно със Софийска градска прокуратура са започнали проверка на имущественото състояние на Семерджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Ангел Семерджиев - бивш председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство се води за това, че в периода 2009–2012 г. в качеството си на длъжностно лице – председател на ДЕКВР, Семерджиев е използвал своето служебно положение, за да набави за другиго – „Про енерджи трейд“ ООД, противозаконна облага – лиценз за търговия с енергия за срок от 10 г. – престъпление по чл. 283 НК.

На 28 януари 2013 г. правителството освободи Ангел Семерджиев от председателския пост в ДКЕВР и определи Андон Роков да ръководи регулатора до избирането на титуляр. До смяната се стигна след забавянето в разработването и приемането на подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС, припомня БГНЕС.

Национална агенция за приходите, съвместно със Софийска градска прокуратура са започнали проверка на имущественото състояние на Семерджиев.

Ревизорите на агенцията ще изследват доколко притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи.

НАП съобщи, че проверката ще обхване и членовете на семейството му, както и близки до него дружества. Резултатите ще бъдат изпратени на Софийска градска прокуратура. При подобни проверки данъчните инспектори оценяват цялото притежавано имущество от съответното физическо лице и го съпоставят с приходите му. Ако се установи разлика се начисляват дължимите данъци, заедно с лихвите за пет години назад.

#Софийска градска прокуратура #Ангел Семерджиев #председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"