ГЕРБ: Безотговорно е правителството да падне 4 месеца преди изборите

ГЕРБ: Безотговорно е правителството да падне 4 месеца преди изборите
ГЕРБ даде извънредна пресконференция в сградата на Народното събрание. На снимката: Диан Червенкондев /л/, Александър Ненков /ц/ и Димитър Главчев /д/. БГНЕС
A A+ A++ A

Национално безотговорно е да се иска оставката на правителството четири месеца преди редовните парламентарни избори, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев на брифинг в парламента.

„Смятате ли, че българското общество има нужда от такова нещо?“, попита Главчев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Според него в публичното пространство вървят екзотични предложения от „създателите на модела в енергетиката, добили популярност като енергийно лоби или енергийна мафия“ да се извърши национализация на ЕРП-тата.

„ЕРП-тата бяха продадени в края на управлението на НДСВ през 2004 г. Правителството на тройната коалиция имаше 4 години да осъществи следприватизационен контрол върху тези дружества, но това не се случи. Сега се сещат за национализация. Представете си какви са цените, на които са продадени ЕРП-тата и сега на какви цени биха се купили“, коментира Главчев.

Според него у левицата има влечение към национализация, защото няма кой да контролира.

„Не чух в приоритетите на конгреса на БСП какво се случва с проекта „Белене“. Може би се потвърди нашата теза, че референдумът е бил един фойерверк, за да подгрее конгреса“, коментира Димитър Главчев.

#ГЕРБ #Димитър Главчев #брифинг #Парламента #БСП #НДСВ #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"