Максим Бехар: Отстраняването на Дянков е лош знак

Максим Бехар: Отстраняването на Дянков е лош знак
Кредитът на доверие все още не е напълно изчерпан. Зависи как и дали ще го използва, каза Максим Бехар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Смяната на министъра на финансите Симеон Дянков мога да коментирам единствено и само от гледна точка на моя бизнес - Public Relations, заяви Максим Бехар.

„В него всичко, което не е прозрачно, не е ясно и не е аргументирано, е контрапродуктивно и опасно. В този смисъл отстраняването на министъра на финансите по този начин беше много лош знак. Както за света, така и вътре в България. Но не това е важното сега“, коментира Бехар пред БГНЕС.

Той поясни, че всеки премиер си избира екипа, ако политическата ситуация му позволява да направи това. По-важното е как беше сменен министър Дянков - без ни най-малко обяснение, без премиерът да обясни защо, нито пък самият министър. Просто беше лошо сменен. И това е още по-тревожният знак. Както навън, така и вътре в България.

„Признавам, доста неочаквано за мен протестите се политизираха до неузнаваемост. Смятам, че емоциите надделяха над рационалните искания. Иначе не мога да си обясня едновременното искане хем за национализация на енергийните дружества, хем за либерализирането на пазара. На един и същ митинг, от едни и същи хора, на един и същ плакат... две взаимно изключващи се неща. Всеки може да иска оставката на всеки, демокрация е“, смята Максим Бехар.

„От премиера Борисов зависи как и с какво ще реагира на това искане. Моето предложение? Ами то е просто. Да се държи отговорно, открито, да каже каквото има да каже. Според мен кредитът на доверие все още не е напълно изчерпан... Зависи как и дали ще го използва“, каза в заключение Бехар.

#Симеон Дянков #Максим Бехар #оставка #протести #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"