Зимата дойде със сняг

Зимата дойде със сняг
Почти в цялата страна вече вали сняг. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

В 7.30 днес, 22 декември, настъпи астрономическата зима и почти в цялата страна вече вали сняг.

Между 15 и 20 сантиметра е новата снежна покривка в Смолянска област. От 2 ч. през нощта са въведени ограничения за пътния трафик в областта, предаде БНР.

Леките автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско.

Ограничението е в сила и за пътя Девин-Михалково. Пътищата се почистват и засега няма данни за закъсали автомобили и бедстващи хора.

Затруднено е движението на МПС на Път ІІІ-198 Гоце Делчев-Петрич-Златарево - Гоце Делчев-Попови ливади и І-1-Петрич-Златарево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

През прохода „Предела“ и път ІІІ-106 Благоевград–Станке Лисичково всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета, съветват от АПИ.

От 7.30 ч. на 22.12.2011 г. проходът Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили. Останалите МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета, допълва агенцията.

По път ІІ-37, Пещера-Батак-Доспат всички МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

В София са извършени обработки срещу заледяване по улиците, по които се движи градският транспорт, тези с обществена значимост и стръмните участъци в града.

Поради по-обилен снеговалеж е чистен сняг от пътните платна на Витоша, както и пътищата Железница-Ковачевци-Плана, по ул. „Симеоновско шосе“ към Бистрица и Панчарево, както и в района на Кокаляне. Градският транспорт се движи по разписание.



#Агенция „Пътна инфраструктура” #проходи #проход #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници