НАП проверява доходите на Ангел Семерджиев

НАП проверява доходите на Ангел Семерджиев
Ревизорите ще изследват доколко притежаваното от бившия шеф на ДКЕВР имущество отговаря на официално декларираните от него доходи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Национална агенция за приходите, съвместно със Софийска градска прокуратура, започва проверка на имущественото състояние на бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Ревизорите на агенцията ще изследват доколко притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи, предаде БГНЕС, позовавайки се на съобщение от приходната администрация.

Проверката ще обхване и семейството на Семерджиев, както и близки до него дружества. Резултатите ще бъдат изпратени на Софийска градска прокуратура.

При подобни проверки данъчните инспектори оценяват цялото притежавано имущество от съответното физическо лице и го съпоставят с приходите му. Ако се установи разлика, се начисляват дължимите данъци, заедно с лихвите, за пет години назад.

Правителството освободи Ангел Семерджиев от председателския пост в ДКЕВР и определи Андон Роков да ръководи регулатора до избирането на титуляр.

До смяната се стигна след забавянето в разработването и приемането на подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

В тази връзка Ангел Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на ДКЕВР.

По-късно за председателския пост в ДКЕВР премиерът назначи Юлиана Иванова, но тя не се задържа на поста и седмица, а подаде оставка заради участието си във фирма, за която впоследствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.

#Андон Роков #Юлиана Иванова #Европейския съюз #Европейската комисия #Софийска градска прокуратура #Ангел Семерджиев #ДКЕВР #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »