Отзвук на протестите в България в световните медии

Отзвук на протестите в България в световните медии
В България хиляди демонстранти замеряха правителствените сгради с яйца и домати, протестрирайки против растящите цени на електричеството и отоплението, предаде Би Би Си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днешните протести срещу високите сметки за ток в България намериха отзвук и в световните агенции.

„Хиляди българи демонстрираха днес в петнадесетина града на страната срещу високите сметки за ток, които получиха през януари“, предава АФП, цитирана от „Стандарт нюз“.

В София протестиращите скандираха „Мафия!“ и „Оставка!“ пред Министерството на икономиката и енергетиката и пред парламента и блокираха главните кръстовища на столицата, информира още агенция.

В Пловдив демонстрантите поискаха национализиране на трите ЕРД, които действат на територията на страната. Във Варна пък имаше шествие след ковчег на монополите за електро-, топло- и водоснабдяване.

Медията съобщава и за демонстрации в още дванадесетина града. Протестите стават всекидневни и все по-мащабни, изтъква АФП.

В същото време България закъснява с либерализирането на енергийния пазар. Европейската комисия заплаши страната със съдебни процедури в Съда на ЕС за неспазване на правилата на вътрешния енергиен пазар, припомня медията.

В България хиляди демонстранти замеряха правителствените сгради с яйца и домати, протестрирайки против растящите цени на електричеството и отоплението, предаде Би Би Си.

В София демонстрантите публично палеха своите сметки за електричество, като протестиращите искаха разтрогване на договорите с основните доставчици на електроенергия на българския пазар.

Също така бяха разкъсвани на парчета портрети на премиера Бойко Борисов.

#Би Би Си #АФП #високи сметки за ток #протести #протестиращи #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"