Откриват зала „България“ след ремонта

Откриват зала „България“ след ремонта
На 22 декември официално ще бъде открит ремонтираният Концертен комплекс „България“ в София. Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

На 22 декември официално ще бъде открит ремонтираният Концертен комплекс „България“ в София.

Лентата на модернизираната сграда ще пререже министър-председателят Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Проектът за строителство и модернизация на сградата се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ и е на стойност 1 778 390 лева.

Конкретен бенефициент е Министерството на културата. Чрез ремонтно-реконструктивните дейности, предвидени в проекта, се цели да се създадат условия за подобряване качеството на услугите и работната среда в Концертен комплекс „България“, както и да се подобри хидроизолацията на сградата, енергийната ефективност и противопожарната обезопасеност на залите, да се ремонтират и обновят водоснабдителната и канализационна мрежа, да се реконструира камерната зала и козирката над главния вход, да се осигури достъп за хората с увреждания.

Подобряването на условията и модернизацията на зала „България“ позволи пълноценното използване на пълния капацитет на сградата. Осигурена е и по-добра възможност за работа с детска и младежка аудитория.

Първият концерт, с който ще се открие обновената сграда, е на Софийската филхармония. Концертът ще включва произведенията: „Адесте Фиделес“, „Алилуя“ из оратория „Месия“ от Георг Фридрих Хендел, „Испанско капричио“ от Николай Римски-Корсаков, Концерт за валдхорна и оркестър от Рихард Щраус със солист Щефан Дор, валдхорна, който е солист на Берлинската филхармония, Симфония № 41 „Юпитер“ от Волфганг Амадеус Моцарт, „Болеро“ на Морис Равел.

#концерт #ремонт #Софийската филхармония #зала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"