Национален протест срещу монополите в над 30 града

Национален протест срещу монополите в над 30 града
В знак на недоволство от монополистите протестиращите в Русе в събота трошиха с чук електромери и ел. табла, след което стреляха по тях с водни пистолети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден национален протест срещу високите сметки за ток ще се проведе в неделя в над 30 града в България.

Протестът е насрочен за 11 часа.

Според създадената в социалната мрежа "Фейсбук" организация митинги под мотото "Да запалим монополите"  ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Кнежа, Раднево, Ямбол, Стара Загора, Кубрат, Шумен, Свиленград, Разград, Левски, Гоци Делчев, Плевен, Ботевград, Самоков, Велико Търново, Ловеч, Кърджали, Добрич, Благоевград, Перник, Петрич, Кюстендил, Враца, Видин, Русе, Монтана, Дупница, Сливен, Сандански, Силистра и Пазарджик.

Призивът за участие в протеста гласи: "Стани, стани, юнак балкански, от съд дълбок се събуди, вземи си сметките януарски и публично ги изгори!".

Исканията на демонстрантите са национализация на ЕРП-тата, премахване на всички посредници - НЕК да поеме тяхната функция, разсекретяване на всички договори в сектора "Енергетика", търсене на отговорност на подписалите ги лица, електроенергията произведена от АЕЦ - Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото,  да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите/гражданите, уредите да отчитат в МВт/ч., реално отчитане на изразходваната топлоенергия.


#протест #високи сметки #електромер #"Фейсбук" #монопол #НЕК #енергетика #ЕРП-та

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"