Румен Овчаров: Управлението на БСП беше висш пилотаж

Румен Овчаров: Управлението на БСП беше висш пилотаж
Като предимства на управлението на БСП Румен Овчаров изтъкна намаляването на данъци и осигуровки и посочи, че тогава с уж десни мерки са били постигнати леви цели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управлението ни беше висш пилотаж, заяви Румен Овчаров пред делегатите на 48-ия конгрес на БСП в събота в НДК.

„Да си спомним как излязохме от властта, през кои четири години се увеличи двойно пенсията в България, кога безработицата беше 5%," призова бившият министър от кабинета на Тройната коалиция, цитиран от БТА.

Като предимства на управлението на БСП той изтъкна намаляването на данъци и осигуровки и посочи, че тогава с уж десни мерки са били постигнати леви цели.

„Сега ни предстои битка, която не сме водили никога - всичко, което може да бъде оплюто - ще бъде оплюто, всичко, което може да бъде компрометирано - ще бъде компрометирано, цялата държавна машина ще бъде хвърлена в тази борба," смята Румен Овчаров.

Според него БСП може да спечели парламентарните избори през лятото, ако се откаже от „спасяването по единично", „търговията с Бойко Борисов за постове" и от коалиция с ГЕРБ при каквито и да било условия.

Той припомни как император Калигула е направил коня си сенатор и впоследствие му е издигнал паметник. По думите на Румен Овчаров, ако се направи паметник на ГЕРБ, той трябва да включва три неща - калинка, като символ на неграмотността, скакалец - като символ на всеядността, и мутренска бухалка - като символ на насилието.

Георги Пирински обаче контрира, че не трябва да се подхожда безкритично към досегашния опит на БСП. Той отбеляза, че на последните парламентарни избори левицата е претърпяла най-тежката си загуба през прехода и тя се дължи и на това, че в обществото е било насадено впечатлението, че управлението се е подчинявало на частни интереси.

„Сега е времето за действие," призова от своя страна евродепутатът Илияна Йотова. Свърши хубавото време за ГЕРБ, коментира тя и прогнозира оттук нататък само купеста облачност от растящо неодобрение за управляващите и дъжд от оставки.

#Румен Овчаров #БСП #Тройна коалиция #ГЕРБ #Георги Пирински #Илияна Йотова #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"