Варна кипи: Високата цена на тока – опасно за живота

Варна кипи: Високата цена на тока – опасно за живота
Полицай получи залепен лозунг на щита си с надпис „Стига шокови терапии. Внимание – висока цена на тока – опасно за живота". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 30 000 граждани на Варна се очаква да се включат в неделния протест срещу високите сметки за ток и монополите на енергоразпределителните дружества.

На поредната протестна проява в морската столица в събота повече от 1000 варненци минаха по централните улици и булеварди с възгласи „Мафия", „Българи – юнаци" и „Енерго про – вън!", предаде БГНЕС.

Към шествието непрекъснато се присъединяват все повече хора – по-възрастни и по-млади, майки с децата си. Малко дете носи в ръцете си празна тенджера и лъжица, с която дрънчи и символично бърка в празното.

„1 киловатчас ел. енергия = 0,01% от средната заплата" гласи надписът на лек автомобил, предвождащ протеста.

Част от недоволните варненци дрънчат на празни тенджери, а един по-смел младеж дори реши да закачи по един чорап на щитовете на няколко от полицаите, образували предпазна стена около протестиращите. Младежът подари по един черен чорап на полицаите, докато скандираше „Енерго про" е мафия, вън от България".

Полицай получи залепен лозунг на щита си с надпис „Стига шокови терапии. Внимание – висока цена на тока – опасно за живота".

„Ако жандармеристите са солидарни с нас, да дойдат и да ни подкрепят," призова един от организаторите.

Стотици от протестиращите носят български знамена. Те преминават по варненските булеварди, мощно освиркват правителството, скандират „Ние сме България".

Един от недоволните заяви разгорещено в защита на охраняващите полицаи, че те не са виновни и че „кметът е роб на ТИМ и всичко е на ТИМ".

#Варна #протест #„Енерго ПРО" #високи сметки #ток #жандармерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"