Недоволни от сметките за ток, русенци трошиха електромери с чукове

Недоволни от сметките за ток, русенци трошиха електромери с чукове
В знак на недоволство от монополистите протестиращите в Русе демонстративно трошиха с чук електромери и ел. табла, след което стреляха по тях с водни пистолети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русенци трошиха с чукове и стреляха с водни пистолети по електромери по време на протест срещу високите сметки за ток.

Няколкостотин души се включиха в съботния протест срещу монополите в Русе, който започна с автопоход и приключи с митинг пред сградата на „Енерго про", предаде БГНЕС.

В знак на недоволство от монополистите протестиращите демонстративно трошиха с чук електромери и ел. табла, след което стреляха по тях с водни пистолети.

Протестът премина под възгласите „Всеки ден ще е така до победата", „Да живей България", „Събуди се, българино". Имаше и много плакати, на които в мишена бяха поставени снимките на премиера Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков.

Организаторите на протеста от ВМРО бяха подкрепени от редица граждански сдружения и обикновени русенци на различна възраст – имаше както младежи, така и пенсионери.

Някои от хората бяха поставили на автомобилите си газени лампи, тъй като няма да могат да плащат тока си и ще трябва да си светят като едно време.

Над 70 жалби са постъпили в клуба на ВМРО само за няколко дни за сметки, които са 3-4 пъти по-високи от предишните.

По време на протеста бе приета декларация от името на русенци, които искат оставката на министъра на енергетиката Дилян Добрев.

Всички хора настояваха да се анулират договорите с енергоразпределителните дружества и да се въведе нов механизъм за по-справедливи цени.

#„Енерго ПРО" #Русе #протест #високи сметки #електромер #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници