Борисов убеден, че Семерджиев ще има среща с прокуратурата

Борисов убеден, че Семерджиев ще има среща с прокуратурата
Премиерът избегна категоричен отговор на въпроса дали това е най-голямата му кадрова грешка, като посочи, че „Семерджиев върви с Трайков". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият председател на енергийния регулатор Ангел Семерджиев е отстранен неслучайно, обяви премиерът Бойко Борисов и изрази убеждение, че уволненият шеф на ДКЕВР ще има „среща с прокуратурата".

„От това, което установихме, неслучайно го отстраних, защото много неща ще излязат за този човек. Аз съм го назначил, аз съм го уволнил," посочи министър-председателят в ефира на Нова телевизия.

Той обясни, че Ангел Семерджиев е оглавил ДКЕВР в края на 2009 г. по препоръка на първия енергиен министър в кабинета „Борисов" - Трайчо Трайков.

Премиерът избегна категоричен отговор на въпроса дали това е най-голямата му кадрова грешка, като посочи, че „Семерджиев върви с Трайков", и изтъкна, че винаги признава собствените си грешки.

„Тези, които протестират, трябва да знаят – защо тези хора не протестираха, когато един милиард лева платиха Тройната коалиция за „Цанков камък", за 80 мегавата? Защо не протестираха срещу 1,5 млрд. лв., които заминаха за един гьол, АЕЦ „Белене", НЕК е фалирала само от тези две сделки. Вместо - с 2,5 млрд. лв. да се намалят загубите по мрежата, да се направи енергийна ефективност. Всички ние в края на май ще дадем още 400 милиона лева на БНП „Париба" за заема за АЕЦ „Белене". Защо не протестираха тогава? Защото сега аз ги чувам и като дойдат, решавам проблемите," възмути се отново Бойко Борисов.

След като от парламентарната трибуна в петък заяви, че изпитва уважение към всички хора, които протестират, в събота той отправи упрек и към природозащитниците, защото не протестирали при „раздаването на огромни територии в горите и по морето".

#Бойко Борисов #Ангел Семерджиев #ДКЕВР #премиер на България #АЕЦ „Белене" #високи сметки #протест #Трайчо Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници