Станишев: Хората протестират, защото не виждат ангажимент на държавата

Станишев: Хората протестират, защото не виждат ангажимент на държавата
Хората протестират, защото не виждат ангажимент на държавата към тях, заяви председателят на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората протестират, защото не виждат ангажимент на държавата към тях, заяви председателят на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна.

„Най-острата обществена тема днес са протестите на хората срещу непоносимите цени на сметките за ток и отопление. Хората търсят справедлив отговор, само че отговорите, които дава Борисов, не са достоверни“, пише в декларация на Коалиция за България, представена от Станишев.

По-рано в отговор на въпрос от депутата Георги Пирински Бойко Борисов подчерта, че винаги се е отнасял с уважение към хората, които протестират, защото „става въпрос за техните нужди и всеки един в демократична държава може да ги изяви“.

„Нееднократно министър-председателят е заявявал пред българските граждани, че има сто очи, сто уши и контролира всичко в държавата и няма как Борисов да бяга от своята отговорност за работата на ДКЕВР“, заяви още Сергей Станишев.

Той посочи на премиера, че носи отговорност за дейността на енергийния регулатор под председателството на Ангел Семерджиев, който е бил назначен на поста на 25 декември 2009 г. в мандата на ГЕРБ.

„Вашето правителство изпрати в EVN служители на БОП. Обяснението, че зелената енергия е виновна за поскъпването, е несъстоятелно. При последното увеличение делът на зелената добавка е 0,7 стотинки на киловатчас, а общото увеличение е 2,4 стотинки на киловатчас. Защо до последния час от обявяването на 13-14% увеличение на цените на тока миналото лято се говореше за 10%, кой е обсъдил и реализирал още 3-4% нагоре и с чий мандат? Това са въпросите, на които трябва да се дадат адекватни отговори, защото иначе протестите няма да спрат“, коментира още Сергей Станишев.

#БСП #Сергей Станишев #Бойко Борисов #премиер на България #ДКЕВР #високи сметки #протест #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »