Юлиана Иванова: Има възможност сметките за ток да намалеят

Юлиана Иванова: Има възможност сметките за ток да намалеят
Протестите срещу високите сметки за ток обхванаха цяла България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не мога да кажа дали ще се справя с проблемите за 20 дни, но смятам, че има възможност да се намалят сметките за ток. Все още се запознавам с тези проблеми, заяви  новият председател на ДКЕВР Юлиана Иванова.

„Трябва да се прегледат всички договори с ТЕЦ „Марица“ 1 и 3 и да се види какво може да се направи. В момента изчаквам прокуратурата да се произнесе. Прокурори влизат днес при нас и започват разследване. Искам да изчакам тяхното мнение“, коментира Иванова пред ТВ7.

Новият председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране обясни, че последната й сметка за ток била 180 лева, но смята, че била реална.

„Аз съм човек от народа и разбирам много добре хората“, коментира Иванова причината за протести в цялата страна.

Тя обеща, че ДКЕВР ще бъде абсолютно прозрачна.

„Хората ще бъдат информирани как се формират цените. Не мога да преценя дали моят предшественик е участвал в комбина с някой. Моето мнение е, че протестите имат и политически отенък. От друга страна, хората са прави, защото сметките наистина са високи. Няма да се поколебая, ако излязат информации за корупция сред членовете на ДКЕВР, да се разделя с който и да е било“, обеща Иванова.

Новият шеф на ДКЕВР коментира публикацията на вестник „Труд“, че продавала незаконно цигари.  Иванова обясни, че идва от частния бизнес.

„Имах онлайн магазин, където наистина се продаваха цигари. Станала е грешка. Адвокатите ми са се объркали и аз съм готова да си понеса снкциите“, каза тя.

#ДКЕВР #сметки за ток #протести #Държавната комисия по енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »