Яне Янев: Енергийната мафия няма цвят – започва от Костов и стига до Трайков

Яне Янев: Енергийната мафия няма цвят – започва от Костов и стига до Трайков
Янев покани всички организатори на протести срещу високите сметки за ток да отидат днес в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Енергийната мафия няма цвят. През последните години, като се започне от Иван Костов, мине се през Тройната коалиция, Румен Овчаров и се стигне до Трайчо Трайков, всички те са извършвали и обслужвали корупционни сделки и схеми, заяви лидерът на РЗС Яне Янев.

„БСП ги е страх. Защо няма никой в студиото сега от тях? Румен Петков е записвал за част от енергийната мафия и Сергей Станишев, и Ахмед Доган“, обясни Янев пред ТВ7.

Янев покани всички организатори на протести срещу високите сметки за ток да отидат днес в парламента, където депутатите ще изслушват представители на ЕРП-тата. Там ще могат да им задават въпроси директно.

„Нашият доклад е готов и ясен. ДКЕВР беше една структура, която доскоро не се контролираше от никой. ДКЕВР е давал лицензи, които са били своебразни банкови гаранции от страна на държавата и благодарение на които олигарси като Иво Прокопиев са теглили милиони от банките“, коментира лидерът на РЗС.

Според Янев мотивацията на бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев за подписването на една от фактурите, на стойност 100 милиона лева, е персонална.

„Тя е за изграждането на сероочистваща инсталация на ТЕЦ „Бобовдол“, като 100-те милиона са само за първата част от реконструкцията и въвеждането в експлоатация“, обясни той.

#Ангел Семерджиев #ДКЕВР #протести #високи сметки за ток #енергийна мафия #Трайчо Трайков #Румен Овчаров #тройната коалиция #Иван Костов #РЗС #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"