Свещеник поведе протеста на варненци срещу сметките за ток

Свещеник поведе протеста на варненци срещу сметките за ток
Йеромонахът от храм „Св. Пророк Илия" в село Александрия заяви, че се е включил в протеста като гражданин, но и като духовник, защото и храмовете изнемогвали от високите сметки за ток. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Свещеник с българското знаме води многохилядния протест във Варна срещу високите сметки за ток, който е най-мащабният от поредицата, започнала в неделя.

Около 4000 души скандираха „Мафия", „Българи-Юнаци", „Енерго про вън". Протестиращите носеха плакати с надпис: „Ставайте, робове", „Спрете геноцида над българите", „Варна – царство на терора", предаде БГНЕС.

Протестиращите тръгнаха на протестно шествие по бул. „Мария Луиза" към Катедралния храм. Там те бяха пресрещнати от около 40 жандармеристи. Движението по булеварда и в центъра на морската столица беше блокирано.

След кратък разговор с ръководителя на жандармерията, недоволните граждани тръгнаха по бул. „Владислав Варненчик", след което с мирно шествие се върнаха пред общината.

„Истината е една. Нека всички да разберат. Днес провокативно ме питаха от една медия кой финансира протестите на хората. Никой не ги финансира. Хората излизат да си изкарат недоволството. Нека да ни охраняват полицаите, ама защо вадят жандармерия", попита един от протестиращите Иван Петров.

„Ние не излизаме да правим престъпления. Искаме тези мафиоти, които окрадоха народа, да си получат заслуженото," заяви още гражданинът.

Йеромонахът от храм „Св. Пророк Илия" в село Александрия, Добричка духовна околия, заяви, че се е включил в протеста, защото освен, че е недоволен като гражданин от убийствено високите цени на тока спрямо нищожните ни заплати.

Като духовник той сподели, че на църквите и манастирите им таксуват тока като промишлени предприятия.

„След годините на гонения това убива църквите. Нашият манастир за 6 месеца има навъртян ток около 2000 лева по думите на игумена и ние изнемогваме," каза още йеромонахът.

#Варна #протест #„Енерго ПРО" #високи сметки #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"