Стоянов: „Атака“ третира членовете си като роби

Стоянов: „Атака“ третира членовете си като роби
Капка Сидерова и синът й Димитър Стоянов постепенно прекъснаха всички лични и служебни взаимоотношения с Волен Сидеров. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Ръководството на „Атака“ се държи като робовладелец с роби с членовете на партията, заяви евродепутатът и бивш член на партията Димитър Стоянов.

„С напускането на нови хора парламентарната група на „Атака“ остава на санитарния минимум и не изключвам в най-скоро време тя да се разпадне“, каза Стоянов, цитиран от БГНЕС.

„В нея цари недоволство от начина, по който ръководството се отнася към тях. Съвсем реално е на Волен Сидеров да му бъде поискана оставката, защото нещата са стигнали дотук и имаме толкова много напуснали депутати“, коментира той.

Припомняме, че на 18 ноември Димитър Стоянов, който е и доведен син на Волен Сидеров, поиска оставката на лидера на „Атака“ заради слабото представяне на партията на президентските и местните избори от октомври.

С това се сложи началото на семейно-политическия скандал на семейство Сидерови. Впоследствие Стоянов беше изключен от „Атака“, защото „е злепоставил и уронил престижа на партията и ръководството й с публичните си изяви“, а майка му – Капка Сидерова, беше свалена от поста главен редактор на партийния вестник.

По думите на евродепутата в предишния парламент, въпреки големия натиск, оказван върху „Атака“, тя до самия край се бе запазила единна.

Той е категоричен, че трябва да се потърси отговорност от ръководството на партията.

Той уточни, че не е получавал покана за Националния сбор на „Атака“, който ще се проведе днес от 13.00 часа, и че структурите на партията из цялата страна не са предупредени за конгреса.

По-рано днес още четирима депутати напуснаха парламентарната група на „Атака“. Това са Огнян Тетимов, Борислав Стоянов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров.

Така „Атака“ остава с 10 души в парламента, което е минималният необходим брой за парламентарна група.

Броят на напусналите партията вече е общо 11. Преди тях от редиците на „Атака“ се оттеглиха Калина Крумова, Цвета Георгиева, Стоян Иванов, Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"