Комисия по въоръжените сили в Сената на САЩ одобри Чък Хейгъл за министър на отбраната

Комисия по въоръжените сили в Сената на САЩ одобри Чък Хейгъл за министър на отбраната
Номинацията на Чък Хейгъл може да срещне съпротива в Сената заради изказването му, че американският Конгрес се намира под чехъла на „еврейското лоби“, и заради позициите му за Близкия изток. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сенатската комисия по въоръжените сили одобри кандидатурата на бившия сенатор от Небраска Чък Хейгъл за министър на отбраната на САЩ и предаде номинацията за разглеждане от Сената, предаде Си Ен Ен.

В комисията 14 сенатори са били „за” и 11 „против” предложеният от президента Барак Обама, Чък Хейгъл, да оглави Пентагона.

Кандидатурата на Хейгъл обаче е спорна. Американските законодатели настояват той да даде отчет за хонорарите си, които е получавал за свои изказвания през последните пет години.

Сенаторите от Републиканската партия се интересуват най-вече от това, кой ги е изплащал, в какви количества и дали към тях не са имали отношение чуждестранни организации.

Републиканците го упрекнаха най-вече, че докато е бил сенатор от 1997 до 2009 г. често е критикувал политиката на Израел и е отказвал да подкрепя инициативи на произраелски обществени организации в САЩ.

 

#номинация #Сенат #САЩ #министър на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"