Борисов: Утре ще назнача нов председател на ДКЕВР

Борисов: Утре ще назнача нов председател на ДКЕВР
Премиерът отново прехвърли вината за случващото се в електроразпределителния сектор върху предишните управляващи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Утре ще назнача нов председател на ДКЕВР, съобщи премиерът Бойко Борисов.

"Неслучайно преди две седмици смених председателя на ДКЕВР, защото 10 години няма промяна в начина, по който се ценообразува. В ценообразуването Семерджиев не се е справял изобщо", каза  Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът отново прехвърли вината за случващото се в електроразпределителния сектор върху предишните управляващи.

"Лидия Шулева продаде ЕРП-тата. Когато разделиш страната на три, правиш три монопола. Най-малкото по тази тема може да говори ДПС – то за монополи. Иван Костов също трябва да е в сметката заради скъпата енергия от двете "Марици", в другата сметка трябва да впишат ДПС и Сергей Станишев и НДСВ заради закона за зелената енергия", заяви Борисов.

"Другите партии са в парламента само, за да приказват срещу нас. Те нямат едно градивно нещо. Сергей Станишев днес говори за европейски фондове. Когато всички признават колко трудно беше постигането на консенсус по европейския бюджет и България е да не кажа единствената, която получи повече пари в сравнение с предишния програмен период, Станишев, на който му спряха всички фондове и има 0,87 % усвояване, да дава оценка за европейските фондове – най-малко на него му отива", каза още премиерът.

Според Борисов е редно председателят на ДКЕВР да се избира от парламента.

Стотици души излязоха на протест във вторник срещу високите сметки за ток, парно и вода пред сградата на ДКЕВР в София. Протестиращите скандираха: „Оставка”.

Те настояват – да бъдат прекратени договорите с трите ЕРП-та и отговорностите им да преминат в държавни ръце. Те искат също – цените на тока да се оформят според възможностите на потребителите. Ако правителството не направи това, протестиращите ще искат оставка на самото правителство.

#Бойко Борисов #ДКЕВР #протести #сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"