Недоволни от високите сметки замериха с домати чучелата на Добрев и Дянков

Недоволни от високите сметки замериха с домати чучелата на Добрев и Дянков
Много от хората се възмущават, че сумата, която трябва да платят за реално потребена електроенергия, е по-малка от общата сума на всички останали ценообразуващи елементи, фигуриращи във фактурата им. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Недоволни от високите сметки за ток граждани замериха с домати чучелата с образите на икономическия министър Делян Добрев и на финансовия министър Симеон Дянков.

Куклата на Добрев държеше надпис „Слуга на монополите“, а по транспарантите на протестиращите се четяха надписи „Бойко, ако ЧЕЗ не изЧЕЗне от България, изЧЕЗваш ти“, предаде БГНЕС.

Десетките граждани се събраха пред сградата на енергийния регулатор, за да изразят за пореден път недоволството си от високите декемврийски сметки и от монополите.

Сред протестиращите има граждани, които са принудени въпреки ниските си доходи да плащат сметки от по няколкостотин лева, при положение че живеят в малки жилища.

Много от хората се възмущават, че сумата, която трябва да платят за реално потребена електроенергия, е по-малка от общата сума на всички останали ценообразуващи елементи, фигуриращи във фактурата им.

Сред протестиращите има и такива, които са дошли от солидарност към своите съграждани, въпреки че самите те не се чувстват ощетени от ЧЕЗ със сметката си за последния месец.

Хората настояват ДКЕВР да предприеме адекватни действия срещу ЕРП-тата и да има санкции за извършените от тях нарушения.

#ДКЕВР #високи сметки #ток #парно #протест #Делян Добрев #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници