Министър Найденов отрече да е разследван от ОЛАФ

Министър Найденов отрече да е разследван от ОЛАФ
Мирослав Найденов определи публикацията във вестник „Сега“ като последната поръчка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отрече твърденията, че е разследван от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Според публикация на вестник „Сега“ сигналът срещу него е подаден на 28 август във връзка с обществената поръчка за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи „Фейсбук“ и „Туитър“.

Разследване на вестника от лятото разкри, че обществената поръчка на стойност 50 000 лв. не е била обявена публично, а компанията победител „Кей Ем Ком“ на две бивши служителки на Земеделското министерство забогатява съмнително много за твърде кратко време.

„Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 млн. евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър на една държава, който отговаря за тези средства, е разследван“, заяви Мирослав Найденов в ефира на бТВ.

По думите на министъра, твърденията на вестник „Сега“ абсолютно не отговаряли на истината и били опровергани от МВР, партньорът на ОЛАФ в България АФКОС, както и от самата служба ОЛАФ.

„Смятам, че това е последната поръчка. За съжаление, надявам се, че журналистите от вестник „Сега“ разбират отговорността, която носят с подобни твърдения, а колко е всъщност абсурдна, може да съдим по това, което се случи само преди няколко дена“, обясни още земеделският министър.

Той обясни, че когато се правят подобни разследвания, те се провеждат от компетентните власти на съответната държава членка, в случая в България това е АФКОС.

„Аз разговарях късно снощи с ръководителката на АФКОС комисар Соня Клисарска, която и пред мен категорично отрече подобно твърдение. Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на Фонд „Земеделие“ Калина Илиева“, категоричен е той.

#вестник „Сега" #ОЛАФ #МВР #Мирослав Найденов #министър на земеделието #АФКОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »