Иван Костов: България да подреди системата си за национална сигурност

Иван Костов:  България да подреди системата си за национална сигурност
Иван Костов поиска гаранции за националната сигурност заради „Хизбула“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не трябва да се изпуска възможността България да подреди системата си за национална сигурност, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след среща с президента Росен Плевнелиев.

В разговорите при държавния глава са били обсъдени законите за специалните служби, които минаха на първо четене в Народното събрание, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Повдигнах въпроса за законите за специалните служби. Изразихме своите резерви и поискахме, предвид обстановката с обявяването на „Хизбула“ за свързана с атентата в Сарафово, да не се изпуска тази чудесна възможност България да подреди по възможно най-добрия начин своята система от институции, гарантиращи националната сигурност, със съответните функции и структури“, каза Иван Костов.

По думите му това трябва да бъде направено по начин, който да не е удобен за администрацията, а който да гарантира живота и имуществото на българските граждани.

„Това според нас е добра възможност и ако не се стигне до добри решения, ние няма да можем като Народно събрание да направим тези крайно необходими стъпки, предвид появилите се нови рискове, да подредим системата така, че да ги пресрещне и да ги предотврати“, заяви Костов.

#Синята коалиция #Иван Костов #Росен Плевнелиев #национална сигурност #"Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"