Стнишев изрази лична подкрепа към гражданите срещу монополите

Стнишев изрази лична подкрепа към гражданите срещу монополите
Сергей Станишев отправи критики към управлението на ГЕРБ, което от години поощрявало монополите във всички сектори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев изрази лична подкрепа към недоволството на българските граждани срещу високите цени на тока и парното и срещу монополите, избухнало в протести в много български градове в неделя.

„Когато няма държава, се стига до такива радикални, крайни протести, защото хората са докарани до отчаяние," заяви Сергей Станишев по време на Националното събрание на левицата.

Той отправи критики към управлението на ГЕРБ, което от години поощрявало монополите във всички сектори.

„ДКЕВР е държавна институция, която би трябвало да осъществява контрол на начина на ценообразуване, но това не става и ако е необходимо, ръководството на регулатора трябва да се избира не с решение на Министерски съвет, а на Народното събрание," предложи Станишев.

Той съобщи, че експертите от БСП разработват документ за контрол на монополите чрез регулация, който ще бъде част от управленската програма на партията.

„Преди това трябва да има стабилна, прогнозируема държава. А погледнете с какво се занимава държавата в момента - с всичко друго, но не и със сериозните въпроси," отбеляза червеният лидер.

Сред основните приоритети на левицата в предизборната кампания Сергей Станишев посочи връщането на държавата на хората и защита на интересите на гражданите в борбата с монополите.

„Другият ни приоритет в управленската рамка е да гарантираме работеща икономика. Това не може да стане с дистанциране на държавата от икономическите процеси, тя не може да е като нощен пазач, а да се върне в икономиката като регулатор на икономическите процеси, който активно да ограничава монополните и картелни интереси," подчерта Сергей Станишев.

Сред приоритетите на БСП е и подкрепата за малкия и среден бизнес, който според лидера на социалистите е поставен на колене и е рекетиран от държавата.

#Сергей Станишев #председател на БСП #БСП #протест #високи сметки #ток #парно #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »