БСП видя в референдума индикация за прелом на изборите

БСП видя в референдума индикация за прелом на изборите
Лидерът Сергей Станишев призова всеки, който говори, да мисли и да говори в контекста на предстоящите избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Резултатите от референдума са индикация за възможен прелом на предстоящите парламентарни избори през юли, отчете БСП на Националното си събрание в неделя.

Като слабост част от социалистите отбелязаха политизираната осведомителна кампания, което накарало много гласоподаватели да не стигнат до урните на 27 януари, предаде БНР.

Според Георги Първанов обаче, партията трябва да си отговори на въпроса дали този политически успех може да доведе до очакваните от БСП резултати на парламентарните избори.

„Този политически успех за БСП като ключов фактор в организацията и провеждането на референдума развива ли възможностите ни като партия. Дали създава онзи необходим подем, шест месеца преди изборите, който ще ни доведе до така желания резултат на самите избори," попита президентът.

По думите му, кампанията за референдума се е доближавала максимално до предизборната и все пак избирателите не са имали мотивация. „Така или иначе подемът не се състоя в мащабите, в които ние го очаквахме и в мащабите, в които той трябва да се състои," коментира Георги Първанов.

Лидерът на левицата Сергей Станишев заяви, че БСП е показала, че може да бъде партията на гражданското общество, затова има и основанието да твърди, че е постигнала сериозен успех на референдума.

„Ние понякога сме майстори по нещо, което е политическият резултат и успех на БСП, да започнем да го анализираме така, че едва ли не да се изкараме губещи. Айде, моля ви," каза Сергей Станишев в отговор на изявлението на Първанов.

Лидерът призова всеки, който говори, да мисли и да говори в контекста на предстоящите избори.

„И нека да излезнем и от тази зала. Не да се занимаваме с партийните ни въпроси и с нашия вътрешен анализ, а с това, което се случва в страната днес, на хора отчаяни, докарани до просешка тояга, които не могат да си платят сметките за ток," каза още Станишев, обвързвайки темата с провелите се в неделя серия от протести под надслов „Да запалим монополите".

#БСП #Сергей Станишев #Георги Първанов #референдум #протест #високи сметки #ток #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"