Борисов и ГЕРБ обичат монополите, твърдят от партията на Кунева

Борисов и ГЕРБ обичат монополите, твърдят от партията на Кунева
ГЕРБ създадоха властови монопол, създадоха медиен монопол и по абсолютно никой начин не положиха усилия за озаптяване на произвола на който и да е монопол в България, коментира Валентин Стоянов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ обичат монополите, заяви енергийният експерт на Движение „България на гражданите" Валентин Стоянов на специална пресконференция за антимонополно законодателство.

„ГЕРБ създадоха властови монопол, създадоха медиен монопол и по абсолютно никой начин не положиха усилия за озаптяване на произвола на който и да е монопол в България," коментира Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че управляващите не са изпълнили нищо от предизборните обещания в сферата на енергетиката, които са поели през 2009 г.

Според партията на Меглена Кунева правителството не се е погрижило да осигури защита на правата на потребителите, а създадената парламентарна комисия за контрол на ДКЕВР е „прах в очите на хората".

Членовете на движението подчертаха, че партията се солидаризира с протестите на хората срещу високите сметки за ток и парно, с отговорността за които натовариха премиера Бойко Борисов.

Христо Ангеличин припомни, че енергийният регулатор, под чийто контрол са електроразпределителните дружества, все още няма нов председател след уволнението на Ангел Семерджиев.

„Отговорността е там, където не е Борисов. Когато Бойко Борисов беше кмет, отговорността за „Топлофикация" – София беше на държавата, сега, когато е премиер, отговорността за монополиста е на общината," коментира още Христо Ангеличин, който е и общински съветник в София.

Нено Димов съобщи, че Движение „България на гражданите" обсъжда възможността сред първите приоритети на следващото Народно събрание да бъде приемането на силно антимонополно законодателство, което да е в полза на гражданите и да ограничи действията на картелите.

„Законите трябва да са в полза на гражданите, а не на монополите," категоричен бе Нено Димов.

#Движение „България на гражданите" #Меглена Кунева #високи сметки #Валентин Стоянов #Христо Ангеличин #Нено Димов #протест #Бойко Борисов #премиер на България #ГЕБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"