Станишев: БСП може да бъде инструмент на гражданското общество

Станишев: БСП може да бъде инструмент на гражданското общество
БСП може да бъде инструмент на гражданското общество, твърди лидерът на левицата Сергей Станишев, като се аргументира с резултатите от референдума на 27 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП може да бъде инструмент на гражданското общество, твърди лидерът на левицата Сергей Станишев, като се аргументира с резултатите от референдума на 27 януари.

Пред Националния съвет на партията в неделя той определи националното допитване като „сериозен политически успех за БСП" и лична загуба за премиера Бойко Борисов.

Сергей Станишев обвърза темата за „първия истински, реален референдум от Освобождението насам" в днешните протести на гражданите срещу високите цени на тока и парното и срещу монополите, като подчерта, че те са „спонтанни".

Лидерът на БСП подчерта, че на референдума са излезли активните граждани, независимо, че други са били демотивирани и объркани. „На тези последните трябва да кажем - неучастието е най-добрият начин някой друг да ръководи твоя живот," посочи още Станишев.

Той отново разкритикува „скандалното поведение" на Бойко Борисов преди референдума и го посочи като достатъчно основание премиерът „да си ходи".

„Хората, които днес са на власт, се интересуват само от едно - как да стоят във властта, да развиват схеми в личен интерес, да се обогатяват лично, да съсипват държавността," каза Сергей Станишев.

По повод предстоящите избори лидерът на БСП заяви, че има да се свърши огромна работа, за да могат хората да видят смисъла в демокрацията.

#БСП #Сергей Станишев #референдум #високи сметки #Бойко Борисов #гражданско общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »