Пловдивчани замеряха EVN с жълти стотинки на протест

Пловдивчани замеряха EVN с жълти стотинки на протест
Недоволните от високите сметки за ток граждани запалиха фактурите си и хвърляха жълти стотинки, за да покажат празните си джобове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от част близо 2000 души скандираха „Мафия!" и „Национализация" и освиркваха монополиста в електроразпределението в Южна България EVN на протест в Пловдив.

Недоволните от високите сметки за ток граждани запалиха фактурите си и хвърляха жълти стотинки, за да покажат празните си джобове. През цялото време протестиращите пееха химна и рецитираха патриотични стихове, предаде Радио „Фокус" - Пловдив".

Някои призовават сметките за ток да не се плащат. Възрастна жена коментира, че сградата на дружеството е цялата в климатици, а пенсионерите са принудени да взимат пари от децата си, за да си плащат високите сметки за ток.

По-рано от енергоразпределителното дружество съобщиха, че два негови автомобила са били опожарени от маскирани лица през нощта срещу неделя.

Следващият протест срещу високите сметки за ток в Пловдив е насрочен за 17:00 часа в понеделник. Протестиращите се заканиха да продължат акциите си, докато искаията им не бъдат чути.

Подобни протести в неделния ден се провеждат още в София, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Шумен.

#EVN #протест #високи сметки #Пловдив #жълти стотинки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"