Маскирани запалиха две коли на EVN в Пловдив

Маскирани запалиха две коли на EVN в Пловдив
Два автомобила на електроразпределителното дружество EVN са били подпалени пред централата му в Пловдив. От компанията определят случилото се като „акт на посегателство срещу обществения ред". Снимка: EVN
A A+ A++ A

Два автомобила на електроразпределителното дружество EVN са били подпалени пред централата му в Пловдив в нощта срещу неделя.

Колите са били запалени около 1:30 часа след полунощ от маскирани лица, засечени от охранителните камери. Записите вече са предоставени на полицията, подчертават от дружеството.

От EVN определят случилото се като „акт на посегателство срещу обществения ред".

„Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1,5 млн. клиенти," подчертават от EVN в съобщение до медиите.

„Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме," заяви председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер.

Междувременно в редица градове в цялата страна, сред които и Пловдив, гражданите протестират срещу високите сметки за ток.

В Пловдив протестът беше насрочен за 11:00 часа. Хората искат енергодружествата да напуснат България, а разпределенето на електроенергия да се национализира.

През целия ден пък до общината се събират подписи срещу EVN, предаде БГНЕС. Организаторите искат подписване на специален договор между енергоснабдителното дружество и граждански организации, които да защитават потребителите.

В събота срещу сметките за ток през зимата протестираха и в Столипиново.

#Пловдив #EVN #пожар #коли #Йорг Золфелнер #протест #високи сметки #Столипиново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"