Вял протест срещу високите сметки в Русе, ВМРО се намесва в организацията

Вял протест срещу високите сметки в Русе, ВМРО се намесва в организацията
Едва петдесетина русенци се събраха в неделя сутринта на протест срещу високите сметки за ток, които трябва да платят през февруари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Едва петдесетина русенци се събраха в неделя сутринта на протест срещу високите сметки за ток, които трябва да платят през февруари.

Пред сградата на енергоразпределителното дружество „Енерго про", което оперира на територията на Североизточна България, срещу монополиста бяха издигнати два плаката, изразяващи несъгласието на гражданите с политиката на дружеството, предаде БГНЕС.

Всички участници се жалват, че сметките им са скочили рязко през последния месец и не приемат обяснението, че това се дължи на по-студения декември и по-големия период на отчитане заради празниците.

Част от протестиращите обясниха, че се отопляват с камини и с парно, а въпреки това дължат големи суми за електроенергия.

Сравнително слабото присъствие на протеста се дължи на факта, че организацията стана в последния момент чрез Фейсбук.

Следващата събота обаче, на 16 февруари, се очаква да има много повече хора. Тогава ВМРО организира протестен автопоход, който ще премине през целия град, за да стигне до сградата на „Енерго про".

През цялата седмица, от понеделник до петък, крайнодясната партия в Русе отваря приемна, където всеки гражданин може да занесе фактурите си и да се оплаче от високите сметки.

#„Енерго ПРО" #Русе #високи сметки #протест #ВМРО #ток #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »