В Мелник няма нито аптека, нито лекар

В Мелник няма нито аптека, нито лекар
В Мелник са готови да окажат съдействие на всеки, който иска да дойде, за да помага на хората.
A A+ A++ A

В най-малкия български курортен град Мелник няма нито аптека, нито лекар, жалват се местните граждани.

Това е голямата болка на местните хора, които са около 200 души. Те събрали подписка с искане в курортния град да има аптека и я внесли в община Сандански, предаде БНТ.

От община Сандански обясниха, че не могат да разкрият нито аптека, нито пък да осигурят постоянно лекар, тъй като имало Закон за здравето и това не е тяхна работа.

Кметът на общината заяви, че не знае за подписката на хората от Мелник, те пък твърдят, че са я внесли още преди месец.

Аптека в Мелник няма повече от 10 години, разказаха хората. Лекарства те си набавят от Сандански чрез близки. Поръчват и на единственото медицинско лице - сестрата, която идва два пъти в седмицата в курортното градче за по три-четири часа, за да види хронично болните възрастни хора.

Преди време тук дошъл лекар, отворил практика, но тъй като пациентите били малко, след по-малко от два месеца я закрил. Същото станало и с аптеката. И в двата случая се оказало икономически неизгодно.

В Мелник са готови да окажат съдействие на всеки, който иска да дойде, за да помага на хората. Но засега няма желаещи нито за лекарска практика, нито пък за аптека. Кметът на община Сандански каза, че това не е негов проблем, а от болницата в общинския център пък заявиха, че отговарят само за болните в здравното заведение.

#Мелник #аптека #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници