Башар Асад назначи нови шестима министри

Башар Асад назначи нови шестима министри
От началото на кризата през март 2011 г. държавният глава неведнъж пренареди кабинета - за последен път миналия август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Сирия Башар Асад направи промени в правителството като назначи шестима нови министри, съобщава в. "Вашингтон пост".

Сменени са министрите на петрола, финансите, строителството, социалните грижи, труда и на селското стопанство.

От президентството в Дамаск не коментираха причината за направените промени, но според политически анализатори режимът на Асад се опитва да се помири с опозицията. 

От началото на кризата през март 2011 г. държавният глава неведнъж пренареди кабинета - за последен път миналия август.

Междувременно  министърът на информацията на Сирия съобщи, че правителството е готово за проведе диалог с политическите си опоненти, но без „предусловия”.

„Вратата е отворена, всеки сириец, който иска диалог с нас, е добре дошъл... но ако някой дойде и ми каже „искам да разговаряме относно този въпрос или ще те убия”, това не е диалог... не трябва да има предусловия”, заяви Омран ал-Зохби в ефира на сирийска телевизия.

На 1 февруари, ден след като лидерът на Сирийска национална коалиция Моаз ал Хатиб предложи диалог, опозиционният блок посочи, че всички преговори относно политическото бъдеще на страната трябва да бъдат относно отстъпването на режима на президента Башар Асад от властта.

В петък лидерите на Европейския съюз поискаха президентът на Сирия Башар Асад незабавно да отстъпи от властта, като го заплашиха с нови санкции.

ЕС обеща също така да не жали ресурси в оказването на хуманитарна помощ за сирийската опозиция в изграждането на „демократична Сирия”.

#Башар Асад #Сирия #Дамаск #опозиция #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници