Дянков: Минималната работна заплата може да се вдигне

Дянков: Минималната работна заплата може да се вдигне
Увеличението на учителските заплати ще е между 11,5 и 12%, уточни Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През април ще стане ясно дали ще има увеличение на минималната работна заплата, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му дали и с колко ще се вдигне минималното трудово възнаграждение зависи от изпълнението на бюджета. Според Дянков има възможност тя бъде повишена над сегашното ниво от 310 лева, предаде агенция "Кросс". 

"Увеличението на учителските заплати ще е между 11,5 и 12%. Парите са заложени в бюджета, а конкретният размер за всяко училище и община зависи от преговорите на тристранните съвети по места. Работещите в образованието и културата ще получат увеличените си заплати до края на февруари", посочи вицепремиерът, който бе на работно посещение в Кърджали.

За увеличение на минималната работна заплата се заговори в края на 2012 г., когато президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че предлаганата минималната работна заплата в България в нетния си размер едва ще покрива средствата, необходими за физическо оцеляване.

В Кърджали Дянков обеща пари за благоустрояването на Перперикон по два проекта. До края на месеца излиза постановление за финансирането му с още няколко важни обекти, сред които и варненските римски терми.

Единият от проектите се финансира с европейски пари, а другият – от държавния бюджет. Ето, това е илюстрация, че ние не делим общините на „наши“ и „опозиционни“, подчерта финансовият министър.

#Симеон Дянков #минимална работна заплата #Пламен Димитров #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"