Соломон Паси: България не е беззащитна, защото е част от ЕС и НАТО

Соломон Паси: България не е беззащитна, защото е част от ЕС и НАТО
Соломон Паси заяви, че българските служби са свършили „феноменална работа”, призната от международните ни партньори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските служби са свършили „феноменална работа”, призната от международните ни партньори, а дебатът дали е по-вероятно да станем мишена на терористите е воден многократно, заяви бившият външен министър Соломон Паси.

Според Паси, този дебат е бил актуален поне 8-9 пъти за тези 23 години – и при операцията на НАТО в Косово, и при включването ни в мисиите в Ирак, и т.н, предаде Би Ти Ви. 

„Когато бомбите гърмят в Бургас, това е наш сценарий, няма как да е външен. Всъщност изкушението за правителството да замълчи е много голямо, но колкото повече притискаме истината, толкова повече се отваряме за външна атака. Терористите атакуват беззащитни обекти – болници, метро, в случая летище. Само че ние сме част от 2 семейства– ЕС и НАТО, като всяко иска да знае ударена ли е нашата територия, нашата фамилия”, каза още Паси, във връзка с обявяването на „Хизбулла” за „виновника” зад атентата в Сарафово.

С мнението му не се съгласи другият гост на в студиото на  „Тази събота”  Кристиян Вигенин, евродепутат от ПЕС. По думите му с посочването на проиранската ливанска групировка кабинетът е направил гигантска грешка.

„Факт е, че следствието продължава. Затова обявяването на този етап беше абсолютна грешка. Не смятам, че можем да очакваме атентати още утре, но е факт, че България влезе в една игра, а ние нямаме ресурси да се защитаваме. Преди да се хвърляме в детайлите трябва да има 100% яснота”, коментира Вигенин.

#Соломон Паси #Кристиан Вигенин #ЕС #НАТО #атентат #Бургас #"Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници