Жертвите на НАТО в Кабул достигнаха 13

Жертвите на НАТО в Кабул достигнаха 13
Войници на НАТО изнасят овъглени тела след самоубийствения атентат в Кабул. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тринадесет са войниците на НАТО, които загубиха живота си в самоубийствен атентат с кола бомба в столицата на Афганистан – Кабул, съобщиха от командването на водените от НАТО международни сили ИСАФ.

Атентатът бе срещу автобус на коалиционните сили, част от конвой на НАТО, в централната част на афганистанската столица. Първоначално бе съобщено за 10 жертви, включително 6 войници, но после броят им нарасна.

Така терористичната атака от събота е вторият най-кървав атентат от страна на талибанските бунтовници тази година по отношение на човешките загуби на международната коалиция ИСАФ в Афганистан.

През август 2011 г. 30 американски военнослужещи, от които 25 от специалните сили, намериха смъртта си при свалянето на хеликоптер в провинция Вардак, южно от Кабул.

Повечето от жертвите в събота са американски военнослужещи, според неназовани военни източници, цитирани от световните медии.

Според говорителя на афганистанското министерство на вътрешните работи Сидик Сидики още трима афганистански цивилни и един полицай са загинали в атентата, извършен на важен път югозападно от столицата, близо до двореца „Дар ур Аман“ – бившия кралски дворец, разрушен по време на гражданската война през 90-те години.

#ИСАФ #САЩ #НАТО #терористично нападение #талибани #самоубийствен атентат #атентат #Кабул #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"