Максим Бехар в Давос: Това е последната година за Facebook, идват нови медии!

Максим Бехар в Давос: Това е последната година за Facebook, идват нови медии!
Българският PR експерт Максим Бехар модерира дебата „Социалните медии срещу традиционните“ по време на откриването на Световния PR форум в Давос. Снимка: M3 Communications Group, Inc
A A+ A++ A

Онлайн пространството е залято от нови социални медии, които вече засенчват Facebook, заяви българският PR експерт Максим Бехар по време на откриването на Световния PR форум в Давос.

„Очевидно е, че светът се променя със скоростта на светлината и онлайн пространството вече е залято от нови социални медии, които засенчват монопола на Facebook“, каза Бехар на откриването на Световния PR форум.

Той модерира дебата „Социалните медии срещу традиционните“, в който участваха директорът на московския клон на Ogilvy Андрей Баранников и чешкият експерт по социални медии и директор на Manage Social Якуб Храбовски.

Бехар презентира вече четвърта поредна година на форума в Давос и от три години е и член на организационния комитет на престижното събитие.

„Социалните медии сега имат огромно влияние не само в комуникациите ни, но и в обществата като цяло. Традиционните вече ги няма, не само печатните, но и радиата и телевизиите вече имат съвсем други роли, които са неизмеримо по-незначителни от ролите им само преди 5 години“, каза Бехар. „Последният печатен всекидневник, според мен, ще излезе през 2020 година. Също така смятам, че това е последната година на могъществото на Facebook като универсална медия и точно през тази година ще наблюдаваме развитието на много нови социални медии, главно базирани на обмена на снимки и видео. Според мен 2013 ще е годината на Pinterest“, допълни той, визирайки мрежата за обмен на снимки.

Миналата година Бехар отново защитаваше своите виждания за социалните медии и доминатната им роля в обществото, преди две години той анализира успеха на Facebook, преди три бе модератор на встъпителния дебат между безспорните световни капацитети Пол Холмс и Маршал Спондър, тази година самият той бе участник в дебат.

Максим Бехар управлява водещата в България PR компания M3 Communications Group, Inc., част от веригата на световната корпорация Hill+Knowlton Strategies, a от януари 2012 е директор и на офиса на Hill+Knowlton Strategies в Прага.

Форумът Communication on Top има за цел да събере на едно място специалисти и иноватори в областта на комуникациите и да предостави платформа за обмяна на идеи и обсъждане на практики, тенденции и стратегии. Тази година участват повече от 150 души от 35 страни – рекорд в историята на форума.

Освен участник в медийния дебат Максим Бехар бе сред модераторите на заключителната церемония по връчването на наградите C4F (Communication for Future). Наградите се връчват за трети път тази година. С тях се отличават личности, които положително са повлияли за развитието на комуникациите и са допринесли за налагането на нови тенденции в тази сфера. На Бехар бе отредена ролята да връчи за първи път „Гранд При" – голямата награда на форума, която бе присъдена на известния специалист по вирусни комуникации д-р Леонардо Хереро.

Повече информация на: http://www.forumdavos.com/

#Максим #Бехар #ПР #PR #Давос #Световен PR форум #Communication on Top #социални медии #Фейсбук #Facebook #M3 Communications Group

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"