Ромите вдъхновиха модата в Ню Йорк

Ромите вдъхновиха модата в Ню Йорк
Моделите на марката BCBG са вдъхновени от архитектурата на Истанбул и от европейските роми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейските роми вдъхновиха част от моделите, представени в началото на Нюйоркската седмица на модата.

От нежни лилави поли до ботуши над коляното с гущерова шарка – началото на Нюйоркската седмица на модата предложи по нещо за всеки вкус, съобщи БТА.

„Тенденцията е свобода“, каза Макс Азрия, който заложи на бродирани туники, кожени дрехи и деликатни облекла, подобни на бельо. Моделите на марката му BCBG са вдъхновени от архитектурата на Истанбул и от европейските роми.

Ричард Чай предпочете да облече манекенките в металически военни куртки и тесни женствени лилави поли в комбинация с мъжки ризи.

Музата на Тадаши Шоджи е ледена принцеса, а темата - „мобилност в изгнание“. Моделите напомняха за Руската империя и нейния край. В нюанси на бяло и синьо, ледената принцеса премина от Санкт Петербург до Сибир, като започна с дълги широки рокли и стигна до по-селски стил.

На подиума се завърна и Кенет Коул след седемгодишна пауза. Неговата колекция е наречена „Градско освобождаване“. Тя предлага много комбинации на тъканите, а манекенките му определено биха си тръгнали в студа с някой от кожусите или пухените якета, които той предложи.

Очертава се през есента в модата да има по-практична насоченост. До 14 февруари Седмицата на модата в Ню Йорк предлага повече от 100 ревюта.

#Санкт Петербург #Сибир #Ню Йорк #роми #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"