Граждански протест в София: Върнете ни гласа!

Граждански протест в София: Върнете ни гласа!
Около стотина души протестираха срещу нередностите на първия тур на Избори 2011 и в защита на гражданските и избирателните права в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко десетки представители на граждански организации излязоха на мирно шествие в София в събота следобед в подкрепа на гражданските и политическите права в България и срещу манипулациите на изборите.

Под мотото „Върнете ни гласа“ мирното шествие премина по бул. „Витоша“, за да стигне до сградата на Народното събрание, където се помещава Централната избирателна комисия, до сградите на Президентството и Министерския съвет.

Спонтанно организираният протест в „деня за размисъл“ събра младежи, неправителствени организации и рокери от клуб „Велика България“.

Организаторите заявиха, че не са свързани с никакви политически партии, наблягайки на „гражданствеността“ на протеста срещу различните видове нарушения, които бяха констатирани на първия тур на президентските и местните избори.

Шествието премина без засилен полицейски контрол. Протестиращите скандираха „Върнете ни гласа“ в триъгълника пред ЦИК и най-важните държавни институции.

#протести #шествие #ЦИК #Централна избирателна комисия #София #гражданското общество #НПО #избори 2011 #избори #президентски избори #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »