EНП: Тревожно е, че Станишев взе страната на „Хизбула“

EНП: Тревожно е, че Станишев взе страната на „Хизбула“
Жозеф Дол поздрави правителството на България с успешните разследвания на атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изключително съм разтревожен да науча, че лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев е заел страната на „Хизбулла“, заяви председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол.

Изявлението е по повод изказването на Сергей Станишев, че намесването от българското правителство на „Хизбула“ в нападението в Бургас е слабо обосновано и заплашва националната сигурност.

„От името на Групата на ЕНП в ЕП поздравявам правителството на България с успешните разследвания на бруталния терористичен акт на летище Сарафово от миналия юли. Ние осъждаме отново категорично жестокото и безпричинно убийство на невинни хора. Организаторите и извършителите на тази и други подобни атаки трябва да бъдат изправени пред съда. Тероризмът във всичките си форми е една от най-опасните заплахи за мира и сигурността и е напълно неприемлив“, заяви Дол, се съобщава в официалната страница на ЕНП.

Лидерът на ЕНП заяви също, че подкрепя България в намерението й да представи заключението си от разследването на атентата в Бургас на европейските си партньори. Той обеща европейските институции да обсъдят конкретни мерки за предотвратяване на подобни терористични атаки в бъдеще.

#атентат в Бургас #ЕНП #Жозеф Дол #Европейския парламент #Групата на Европейската народна партия #"Хизбула" #Сергей Станишев #Партията на европейските социалисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"