Ахмадинеджад: Ще стъпчем Израел, само да ни предизвикат

Ахмадинеджад: Ще стъпчем Израел, само да ни предизвикат
Махмуд Ахмадинеджад поздравява вярващи в джамия в Кайро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако Израел посмее да нападне Иран, ислямската държава ще го стъпче, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад.

„Иранският народ е готов да стъпче Израел, за да го унищожи, ако се впусне в авантюра срещу Техеран“, заяви Ахмадинеджад, който е на посещение в Египет, предаде АФП.

„Нашите отбранителни сили могат да отблъснат всеки агресор и да го накарат да съжалява за действията си“, допълни иранският президент.

Изявлението е по повод изказване на президента на Израел Шимон Перес във вторник, че иранската ядрена програма заплашва съществуването ни и мира в целия свят. Предупреждението бе направено на първото заседание на новия парламент.

Израелският премиер в оставка Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да сформира новото правителство, заплаши в последните месеци с военна операция срещу ирански ядрени обекти.

Конфликтът между Техеран и Тел Авив избухна с пълна сила, след като израелските военновъздушни сили бомбардираха в края на януари изследователски център край Дамаск в предградието Джамрая.

По този повод председателят на иранския Съвет за национална сигурност Саид Джалили след разговори със сирийския президент Башар ал Асад в Дамаск заяви, че Израел ще съжалява за агресията срещу Сирия.

„Ционистката общност ще съжалява за агресията си срещу Сирия, както съжали за войната срещу „Хизбула“ в Ливан и нападенията срещу палестинския анклав в Газа“, заяви Джалили.

Отговорът на Израел не закъсня и израелският министър на отбраната Ехуд Барак, обяви, че страната му е решена да не допусне трафик на тежко въоръжение към шиитското движение „Хизбула“ в Ливан.

#Махмуд Ахмадинеджад #Шимон Перес #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »