Цветанов сложил край на спекулациите около атентата, смята депутат от ГЕРБ

Цветанов сложил край на спекулациите около атентата, смята депутат от ГЕРБ
Заради критиките срещу управляващите депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев заключи, че опозицията няма желание разследването да стигне до своя край. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оповестената информация от разследването на атентата в Бургас сложи край на възможните спекулации и интерпретации за напредъка в разкритията, заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.

Заради критиките срещу управляващите той заключи, че опозицията няма желание разследването да стигне до своя край.

„Изключително много говорене, изключително много критика. България трябва да е единна срещу терористичната дейност и срещу атентата у нас“, коментира пред БНР депутатът.

Според него световната практика след извършването на такива атентати била в определен период да се излезе с „определена позиция и становище“.

Като „върховно проявление на държавническа безотговорност“ определи вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност пък депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Също като лидера на левицата Сергей Станишев и той твърди, че тиражираната информация увеличава риска и заплахите за сигурността на българските граждани.

„Всички трябва да бъдем единни срещу тероризма, но не можем да бъдем единни по начина, по който се определя и върви ходът на разследването“, подчерта опозиционният народен представител.

Атанас Мерджанов е категоричен, че решението да се посочи връзката на ливанската групировка „Хизбула“ с атентата е взето под външен натиск, защото писмените доклади и експертните становища не са били предварително предоставени на участниците в заседанието. Според депутата от БСП това говори за „изключително гузна съвест, за предателство на националните интереси и съобразяване с мнението на външни сили“.

Атанас Мерджанов смята, че пряка отговорност за поетите рискове носят вътрешният и външният министър.

„България става мишена. България става изключително рискова държава след това безотговорно действие на управляващите. Представителите на властта произвеждат национална несигурност“, смята Мерджанов.

#атентат #Бургас #„Хизбула" #Пламен Нунев #депутат от ГЕРБ #Атанас Мерджанов #депутат от БСП #национална сигурност #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"