3 храни за бързо забременяване

3 храни за бързо забременяване
A A+ A++ A

Храненето е в основата на почти всичко в нашето тяло и чрез начина, по който се храним, можем да повлияем почти на всеки жизнен процес. Не просто можем да регулираме теглото си, но и да подобрим зрението си, да регулираме стомаха си, да направим кожата си по-красива и т.н., и т.н. Можем ли обаче да подобрим репродуктивните си способности? Специалистите твърдят, че и това е възможно. Вижте кои храни увеличават шансовете скоро да се сдобиете с бременно коремче.

  • Млечни продукти. Кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал. Не само заради високото им съдържание на витамин D и калций, а и заради успешното повлияване на овулацията. Проучване в начален стадий в САЩ сочи, че при жените с нарушения в овулацията се забелязват  значителни подобрения при консумация на пълномаслени млечни продукти.

  • Животински протеин. Нетлъсти меса, риба, яйца – всички те са приятели на плодовитостта заради високото съдържание на желязо. Жените, с дефицит на желязо, забременяват по-бавно, отколкото тези с нормални нива. Според друго изследване жените, приемалите желязо като хранителна добавка, забременели значително по-бързо в сравнение с тези, които не са приемали.

  • Боровинки. Всеизвестен много силен антиоксидант. Те предотвратяват действието на свободните радикали, които увреждат клетките. Това важи и за клетките на репродуктивната ви система.

Важно е да знаете, че когато правите опити за забременяване, не е добре да приемате много кофеинови напитки, трансмазнини и риби, богати на живак.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници