Хизбула, Буда и национална "несигурност"

Хизбула, Буда и национална "несигурност"
A A+ A++ A

Сайтът за независима разследваща журналистика Бивол публикува засекретени през 90-те документи, посочващи премиера Борисов като оперативно интересно лице за службите разследващи организираната престъпност.

Излиза, че Борисов е бил или информатор или заподозрян под кодовото име Буда.

Както обикновено, премиерът отрече и двете, но този път реши да е по-многословен и се оплете в собствената си хронология. Твърдения за криминалното му минало изскачат тук и там през последните години. От различни източници. Определено заслужават отделен коментар.

Бивши и действащи началници и експерти по сигурността се обединиха, впечатляващо и безпрецедентно, срещу малкия сайт и в защита на Борисов.

Поредният скандал изкара на повърхността един друг, не по-малко зловещ проблем – какво се мъти в националните служби за сигурност?

Наскоро, пред очите им, нападател размахващ пистолет стигна необезпокояван до лидер на политическа партия, произнасящ реч пред хиляди съмишленици и гости.

Течовете на засекретени документи и СРС-та станаха неотменна част от политическия пейзаж.

Гъмжат ли агенциите ни за сигурност от корумпирани ченгета, включително от ДС, или от некомпетентни такива? Или и двете?

Могат ли да компрометират всеки политик или заради миналото си Борисов е по-добра мишена? Имат ли власт да разклатят стабилността на страната?

Кой дърпа конците в България?

Кой каза Хизбула?

#сигурност #Борисов #премиер #бивол #Буда #Хизбула #национална сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"