Обвинения засипват германския президент

Обвинения засипват германския президент
От около седмица германският президент е в уязвима позиция заради разкрития, че е получил персонален заем от бизнесмен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германският президент Кристиян Вулф беше изправен пред ново обвинение за връзките му с германски бизнесмени след аферата с щедрия персонален заем, който получил, за да си построи къща.

Бизнесмен, приятел на Вулф, финансирал с почти 43 000 евро реклама за негова книга през 2007 г. по време на предизборната кампания за регионалния вот в провинция Долна Саксония, пише вестник „Билд“, цитиран от АФП.

Според адвоката на държания глава той не е знаел предварително, че неговият приятел е финансирал рекламата на книгата „По-добре да се казва истината“.

От една седмица насам президентът, чиито функции са главно представителни, е в уязвима позиция заради разкрития, че е получил персонален заем от съпругата на негов приятел индустриалец и че е лъгал за този заем, докато е бил министър-председател на провинция Долна Саксония.

В опит да покаже прозрачност Вулф публикува в края на миналата седмица списък с 6 отпуски, прекарани при приятели бизнесмени в периода 2003-2011 г., когато е оглавявал правителството на Долна Саксония.

#Кристиян Вулф #президент #Германия #Долна Саксония #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"