Парламентът да разследва случая „Буда“, предлага ДПС

Парламентът да разследва случая „Буда“, предлага ДПС
Христо Бисеров предположи, че ако Бойко Борисов е отказал да сътрудничи на службите, то е било, за да остане лоялен към партньорите си в сенчестия бизнес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът да разследва случая „Буда“ със специална анкетна комисия на паритетен принцип, предлага депутатът от ДПС и зам.-председател на партията Христо Бисеров.

„По темата „Буда“ смятаме, че всички твърдения трябва да бъдат проверени, всички документи трябва да бъдат проверени и най-естественото място за това е Народното събрание“, коментира народният представител, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че важността на темата се простира отвърд отговора на въпроса дали настоящият премиер е приел, или е отказал да сътрудничи на специалните служби.

„Ако е отказал да сътрудничи на специалните служби, защо е отказал? Защото е предпочел да бъде на другата страна и да бъде лоялен към партньорите си в сенчестия бизнес, или по друга причина?“, предположи Христо Бисеров.

Той изрази съмнение, че показаната пред медиите папка е съдържала три, а не два документа.

„Ако е вярно, че освен дело за наблюдение върху Бойко Борисов е имало и дело за наблюдение върху „Ипон“ (охранителната фирма на Бойко Борисов – бел. ред.), нещата стават още по-сериозни. Редки са случаите, когато се разработва цяла структура. Празната папка служи за нещо друго, служи, за да оправдае контакти, които не се отразяват, но ако бъдат засечени от едната или от другата страна, папката е оправдание на оперативния работник защо има общ бизнес с представители на сенчестия бизнес“, коментира още Христо Бисеров.

Той допълни, че „правенето на празни папки“ е било традиционна схема на служителите на специалните служби за нов начин на работа с хора от подземния свят.

Зам.-председателят на ДСП прогнозира, че в края на февруари ще бъде внесен вот на недоверие към кабинета „Борисов“, като не изключи вотовете да са повече от един, ако има принуда за „агресия в опозиционния смисъл на думата“.

„Един вот за недоверие в социалната и икономическата сфера, особено в края на зимата, си идва по естествен начин. Вот на недоверие ще има, може да са повече от един“, коментира още Бисеров.

#ДПС #Христо Бисеров #депутат от ДПС #Буда #Бойко Борисов #премиер на България #Народно събрание #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"