Кунева не е била причина за ареста на протеста срещу ЧЕЗ, твърдят от партията й

Кунева не е била причина за ареста на протеста срещу ЧЕЗ, твърдят от партията й
Около 100 души се събраха на протеста срещу ЧЕЗ в Благоевград в понеделник, организиран от Людмила Манова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Движение „България на гражданите“ отрече твърденията, че организаторката на протеста срещу ЧЕЗ в Благоевград е била арестувана заради лидера на партията Меглена Кунева.

Людмила Манова била арестувана в понеделник с мотив, че е нарушила обществения ред и е попречила на провеждането на друго мероприятие, твърдят от полицията.

Манова е задържана, след като се е опитала заедно с още 100 души да влезе в зала, в която се е провеждала среща с Меглена Кунева. Организаторката на протестите е настоявала Кунева да излезе пред протестиращите и да даде обяснение за приватизацията на енергодружеството по време на управлението на НДСВ.

След като това не се случило, Людмила Манова призовала протестиращите да се отдръпнат от залата, но те не го сторили.

„Бях арестувана, защото беше нарушен маршрутът на протеста, предварително заявен от мен в уведомлението“, обясни жената, която била пусната на свобода след 2 часа в ареста.

От Движение „България на гражданите“ настояват Областната дирекция на МВР в Благоевград да разсее твърденията, че Меглена Кунева е била изведена с полицейски кордон от зала „22 септември“.

От партията отбелязват, че членове на Движението още в понеделник са изразили подкрепа за протестите срещу ЧЕЗ, както и са настояли отговорност за повишените сметки за ток да поемат управляващите, в чиято отговорност влиза контролът върху ЧЕЗ.

#Движение „България на гражданите" #ЧЕЗ #Благоевград #Людмила Манова #Меглена Кунева #НДСВ #МВР #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"