Организаторката на протестите срещу ЧЕЗ била арестувана

Организаторката на протестите срещу ЧЕЗ била арестувана
Около 1000 души се събраха в 18 часа в понеделник пред клиентския център на ЧЕЗ в Благоевград на протест, породил напрежение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник вечерта е била арестувана организаторката на протеста срещу високите сметки за ток в Благоевград Людмила Манова.

Мотивът на полицаите е, че тя е нарушила обществения ред и е попречила на провеждането на друго мероприятие, предвидено за същия час, предаде Би Ти Ви.

Манова е задържана, след като се е опитала заедно с още 100 души да влезе в зала, в която се е провеждала среща с Меглена Кунева. Организаторката на протестите е настоявала Кунева да излезе пред протестиращите и да даде обяснение за приватизацията на енергодружеството по времето на управлението на НДСВ.

След като това не се случило, Людмила Манова призовала протестиращите да се отдръпнат от залата, но те не го сторили.

„Бях арестувана, защото беше нарушен маршрутът на протеста, предварително заявен от мен в уведомлението“, обясни жената. В ареста Манова прекарала 2 часа, след което била освободена.

Кметът на Благоевград ще решава дали да бъде съставен акт за нарушение на обществения ред.

Организатори на протеста са Ггражданско сдружение „Сила“, в лицето на председателя Людмила Манова и групи в социалната мрежа. 

По време на първия митинг, проведен преди дни, се включиха десетки благоевградчани, които се събраха пред центъра на електроразпределителното дружество и подпалиха декемврийските си фактури за ток.

На 2 февруари в Гоце Делчев излязоха повече от 1000 души, чиито сметки са били надписани. Те обявиха, че няма да ги плащат и поискаха отстраняването на монополиста от България. 

Хората в Благоевградско искат да бъдат определени цени, съобразени с доходите на българите, а също така да се извършат спешни разследвания и ревизии в електроразпределителното дружество в Югозападна България.

Гражданите настояват за разтрогване на договора с чуждото дружество, ощетяващ българските граждани.

#сметки за ток #Благоевград #електроенергия #Меглена Кунева #Людмила Манова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"