Астма: да се подготвим за пътуване

Астма: да се подготвим за пътуване
A A+ A++ A

Ако имате астма, то вече знаете, че за вас не е удачен вариантът просто да сложите една резервна тениска в чантата и да тръгнете на път. За хората с тежка форма на астма подготовката преди пътуване е също толкова важна, колкото самото пътуване, за да бъде то приятно.

Пътуването може да ви предложи редица неприятни изненади, които да влошат състоянието ви. Вижте най-важните неща, които трябва да направите, преди да тръгнете да пътешествате:

Непременно подгответе по-голяма доза от нужното ви лекарство. Сложете една опаковка в ръчния и една в другия си багаж. Винаги може да се случи някакъв инцидент или да изгубите куфар. Когато не сте в града/държавата си, купуването и намирането на конкретно лекарство може да се окаже проблем.

Проучете климата и условията. Проверете дали през този сезон има полени или пък смог. Тези два фактора значително влошават астмата.

Запазете си място за непушачи, ако пътувата с транспорт, различен от личния ви автомобил.

Носете със себе си документ или обозначителна гривна, че имате астма, за да могат медицинските екипи да ви окажат адекватна помощ в случай на спешност.

Когато се настанявате в стая, уверете се, че в нея няма мухъл или непочистен домашен прах.

Ако нощувате у приятели, помолете ги за периода, през който сте в дома им, да се откажат от ароматизаторите, цигарите в затворени помещения, аерозолните спрейове и др. Информирайте се дали имат домашен любимец и преценете дали можете да преспите в дома им.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"